Working

OM OSS

Om Hunting Dog Education
Hunting Dog Education erbjuder grundträning och jaktträning för den stående fågelhunden i form av privatlektioner, föreläsningar, onlinekurser och kurser med fysiska träffar. Träningsmetoderna är belöningsbaserade och utgår ifrån att bygga upp en stabil grund där hunden förstår vad vi önskar av den. Tillsammans kan vi hjälpa dig med allt från samarbetsövningar och grunder så som stadga, inkallning, stoppsignal och apportering till arbete i vatten och på fält med fåglar i markerna. Vi följer dig gärna från valp- och unghundsträning till prov och praktisk jakt. Vi vill se hundar som tar för sig, förstår sin uppgift och finner fågel. Vår vision är att alla stående fågelhundar ska få göra det de är avlade för – jaga.
 
Tina Gavling
Tina driver flera hundföretag och arbetar heltid med hund sedan många år tillbaka och är hundtränare i själ och hjärta. Hon har uppfödning under kennelprefixet Royalty Rocks och har själv fört fram flera hundar till jaktchampionat både på fält och fullbruksprov. Vid sidan av är hon aktiv inom flera andra hundsporter och tränar för att prestera och tävla. Tinas styrka är hennes stora känsla för att föra hund i jaktliga situationer och att se vad varje hund behöver i sin träning. 

Tobias Johansson
Tobias jagar praktiskt själv och är framför allt mark- och fågelansvarig samt bistår vid grundträning på fågel och fältträning. Han har fört fram sin bracco italiano Jax till jaktchampionat samt ytterligare en hund till förstapris i elitklass. Tobias styrka är hans lugn i alla givna situationer. 

Helena Eriksson
Helena driver hundföretag tillsammans med Tina och har arbetat med hund sedan 2010. Hon har jaktmeriterat båda sina bracco italiano och tränar och tävlar aktivt även i andra hundsporter. Helena arbetar också med att utbilda instruktörer och hunddagispersonal och har ett brett kunnande inom hund och hundträning. Hennes styrka är hennes känsla för hundträning och genuina önskan om att varje hund och människa hon möter ska känna att de utvecklas tillsammans. 
 
Våra metoder
På Hunting Dog Education arbetar vi belöningsbaserat. Detta innebär exempelvis att vi så långt det är möjligt försöker bryta ner de olika momenten en hund behöver förstå och klara av. Vi skapar kriterier och delmål i syfte att förklara för hunden vad det är vi önskar för beteende och belönar dessa, allt för att skapa en positiv upplevelse för hunden där hunden får känna att den lyckas. 
Vi influeras av andra duktiga tränare och jägare och bär med oss deras tankar och metoder in i våra egna upplägg och anpassar det efter hur vi själva vill träna hund. Vi drar oss inte för att backa träningen vid behov och tar inga genvägar. 
Vi har en bred syn på jaktträning och ser hur hundens hela liv, fysiska kondition och övrig träning även spelar in i jaktträningen. 


Kontakt
Hunting Dog Education
Mail.tina@kungligahundar.se
Bg-nummer 230-4343
Org.nummer 559069-9483
Varmt välkommen till oss!